HILSEN AXEL:

«Du var først i køen / når han delte ut / både innside / og utside / ikke rart du aldri / vinner i lotto» Man kan ikke få alt her i livet, er det noe som heter, men @axelfrones vinner i hvert fall denne leserens hjerte og stikker sikkert av med ditt også hvis du unner ham litt av tiden din. I #hilsenaxel er nemlig du den viktigste. Frønes’ fokus på diktets tilhører, du-et i teksten, gjør lesningen til en skikkelig fin opplevelse. Det er vanskelig ikke å la seg treffe, og forfatterens lek med faste vendinger og uttrykk gjør at jeg leser flere av diktene mer enn én gang. Frønes har skrevet en glimrende diktsamling og gitt ut på et forlag som vet å utnytte bokens materialitet til å tilføye diktene betydning. Jeg skal ikke si det til noen. Jeg skal si det til alle. Anbefales!

Anmeldt av Joakim Tjøstheim

 

 

TID FOR SLEKT:

«Boka «Tid for slekt» bekrefter og utdyper det jeg forteller på mine nybegynnerkurs i slektsforskning. Og ikke minst; det er forklart enkelt og tydelig.»
Tore Stustad, kursholder i slektsforskning og styremedlem i Slekt og Data Norge i mange år.

«Jeg har nettopp lest Tid for slekt og er veldig fornøyd med boka. Den gir en grei og oversiktlig innføring i hvor man kan starte sin egen forskning. Jeg liker at den tar for seg de viktigste kildene og at den også tar opp mulige feilkilder. Det er jo ikke noe gøy å tro at du har funnet en slektning og brukt mye tid bakover på denne, for så å finne ut at det ikke var riktig person. Jeg er så heldig at jeg har noen før meg som har lagt ned arbeid i å finne mine forfedre, men jeg liker å dobbeltsjekke opplysningene, slik som boken anbefaler. Jeg skulle ønske at denne boken var tilgjengelig da jeg startet, det hadde spart meg for mye tid og grubling. For eksempel ved leting etter min oldemor så fant jeg en søster som het det samme som var to år eldre, men døde det året min oldemor ble født. Det tok mye tid og finne ut av at det var vanlig med gjenbruk av navn. Jeg har gjennom boken nå fått tips om ytterligere kilder å kunne søke i.»
Heidi Lyseggen

 

ÅFJORDSNATUR:

Trønder-Avisa: Blinkskudd fra Åfjord
Fosna-Folket: Vakker og unik bok
Adressa: Flott praktbok